Reklam

Ankara Haberleri

Manşet

Gazete Sağlık

memur etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
memur etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

19 Şubat 2016 Cuma

Memurların hizmet birleştirme işlemleri nasıl yapılır?

Hizmet birleştirme işlemi yapmak isteyen memur ne yapmalıdır?

Hizmet birleştirilmesinin memurların emeklilik tarihlerinden önce yapılması hem memurun intibak işlemlerinin gecikmeden yapılmasını hem de emeklilik işlemlerinin hızlanması açısından fayda getirecektir.

Sigortalı veya Bağ-Kurlu hizmet sürelerinin birleştrilmesinde, asıl işi Kurumun ilgili birimi yapar.

Bunun için göreve başlayan memurun kurumuna yazılı bir başvuru yapması gerekmektedir.

Bu yazılı başvuruda sigortalı veya Bağ-Kur'lu hizmetlerinin nerede geçtiğine ve süresine dair bilgiler yer alabilir. Bu başvuru sonrasında kurumun ilgili birimi SGK'nın il müdürlüğü veya merkez müdürlüğüyle yazışma yapar. Bu yazışmalar sonrasında sigortalı veya Bağ-Kur'lu hizmetler birleştirilir.

Uygulama bu yönde olup, hizmet birleştirmesi yapmak iteyen memurun başka bir şey yapmasına gerek bulunmamaktadır.

2 Şubat 2016 Salı

Memur Olarak Çalışırken İstifa Eden Kişi, GSS Pirimi Öder Mi?

Madde 60 hükmüne göre;

İkametgahı Ülkemizde olan kişilerden;

- SSK.lılar (5510 sayılı Kanun Madde 4/1 (a) kapsamındakiler),

- Bağ-Kurlular (5510 sayılı Kanun Madde 4/1 (b) kapsamındakiler),

- Memurlar (5510 sayılı Kanun Madde 4/1 ( c ) kapsamındakiler),

Genel sağlık sigortası kapsamında olan kişilerdir. Madde 67 hükmünün ilgili fıkralarında da genel sağlık sigortasından yararlanma süresi belirlenmiştir.

Madde hükmünün ilgili fıkrası "60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılanlar, zorunlu sigortalıklarının sona erdiği tarihten itibaren on gün süreyle genel sağlık sigortasından yararlanırlar. Bu kişilerin sigortalılık niteliğini yitirdikleri tarihten geriye doğru bir yıl içinde 90 günlük zorunlu sigortalılıkları varsa, sigortalılık niteliğini yitirdikleri tarihten itibaren 90 gün süreyle bakmakla yükümlü olduğu kişiler dahil sağlık hizmetlerinden yararlandırılırlar. (Ek cümle: 10/1/2013-6385/7 md.) Ayrıca, lise ve dengi öğrenim görülmesi sebebiyle bakmakla yükümlü olunan kişi veya hak sahibi sıfatıyla sağlık hizmetinden yararlandırılan çocuklar, 20 yaşını dolduracakları tarihi aşmamak kaydıyla bu öğrenimlerini bitirmelerini izleyen tarihten itibaren 120 gün süreyle aynı kapsamda sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam ederler. " şeklindedir.